Connecting
to Digital

Connect & Secure 2019
14 maart

00 dagen
00 uren
00 minuten
00 seconden

Programma-informatie

Hieronder vindt u het programma van Connect & Secure 2019. Klik op de verschillende programmaonderdelen om een korte omschrijving te zien van de inhoud. Heeft u uw keuze inmiddels kunnen maken?

Klik dan hier om u in te schrijven voor de sessies.

Start registratie met ontbijt

07:45 - 08:15

Start programma

08:15

Breakfast & Learn sessies (optioneel)

08:30 - 09:30
  • Interactieve tech deepdive Cisco Next Gen Wireless – Maurijn van Tol

In deze sessie geeft technisch Wi-Fi specialist Maurijn van tol u uitleg over de nieuwe generatie draadloze netwerk controllers, de Catalyst 9800 en access points ontworpen voor Intent Based Networking en geavanceerde location based services. Daarnaast zal Maurijn uitleggen wat de impact van de komende nieuwe Wi-Fi standaard 802.11ax toelichten en uitleggen hoe u zich met Cisco hier maximaal op kunt voorbereiden.

  • Interactieve tech deepdive Intent Based Ready Platform – Fred Rabouw
    In deze sessie kijken we naar de platformen waarop we Intent Based Networking kunnen doen. Intent Based Networking wordt aan de LAN kant ingevuld met SD Access en aan de WAN kant met SD WAN. De platformen hieronder zijn DNA Center, de Catalyst 9K switches en de ISR routers. Routing en switching specialist Fred Rabouw neemt u mee langs deze platformen en legt uit hoe ze geoptimaliseerd zijn om de Intent Based Networking diensten aan te bieden.
  • Interactieve tech deepdive Cisco Software Defined Access – Jesse Schmidt

In deze sessie gaat Jesse Schmidt dieper in op de technologie onder de motorkap van Software Defined Access (SDA). Na een korte inleiding over de fysieke componenten (benodigde hardware, waaronder DNA Center) en toelichting op de daadwerkelijke fabric (underlay-overlay netwerk) wordt dieper ingegaan op de benodigde componenten voor het opbouwen van een software defined netwerk. Vervolgens bespreekt Jesse de gebruikte protocollen en sluit hij af met de wireless integratie. Lees hier meer over Jesse Schmidt en andere sprekers.

  • Interactieve tech deepdive Cisco FirePower – Pieter van Schaik, Gerard van Bon
    In deze sessie duiken Pieter van Schaik en Gerard van Bon diep in de Cisco Firepower Next Generation Firewall (NGFW). De sessie behandelt de verschillende hardware platformen en implementatiemodellen. Verder zal ingegaan worden op rol die het Firepower speelt in de geïntegreerde beveiligingsarchitectuur van Cisco en de relatie  tot intent based networking. Door de toenemende bedreigingen is security niet meer als een add-on te zien, maar moet dit integraal onderdeel zijn van het digitale platform. De firewall speelt hierin een belangrijke rol. Wat zijn de unieke functionaliteiten, en hoe helpen deze uw organisatie nog beter te beschermen. Dit alles zal aan bod komen in deze sessie. Lees hier meer over Pieter van Schaik en andere sprekers.

Inloop & welkom

Voor de bezoekers die niet voor de technische deepdives kiezen.
09:00 - 10:00

Keynote – Connecting to Digital

10:00 - 11:30

In een wervelende setting nemen Harald de Wilde, Edwin Prinsen, Hendrik Blokhuis u mee in de strategie en visie van Cisco. Maar welke stappen maken onze klanten op de weg naar digitalisering? Onder andere Rob ten Hoedt van Medtronic deelt met u hun weg op het pad van digitalisatie. En uiteraard laten we ons bijpraten door Fernando Kuipers over de aankomende technologie trends op het gebied van networking.

 

  • Edwin Paalvast, Senior Vice President of Cisco’s Global Specialists organization, is te gast in de keynote en zal de visie van Cisco met u delen. De noodzaak van het realiseren van een platform voor digitalisatie en uiteraard uitleg over de randvoorwaardelijkheden waar we rekening mee moeten houden richting de toekomst.

Lunch

11:30 - 12:30

 

 

 

 

Partner Breakout sessies

Elke sessie duurt 25 minuten. Elke Partner geeft 2 sessies in het tijdslot.
12:30 - 13:30

Axians
Sessie 1. Hoe ‘as-a-service’ diensten jou in staat stellen om te innoveren
De kernprocessen van je organisatie worden primair ondersteund door Cloud Based applicaties. Om dit te ondersteunen heb je een schaalbaar netwerk nodig waarop je collega’s ongestoord verder kunnen werken vanaf verschillende locaties. Deze behoefte resulteert vaak in een grote belasting van je netwerk en je mensen.

Hiernaast verandert de rol van de ICT-afdeling. Steeds vaker wordt verwacht dat je innovatieve oplossingen ontwikkelt of faciliteert die de concurrentiepositie van de organisatie weet te behouden.Maar hoe houdt je nog tijd over om te innoveren als het grootste deel van je tijd gaat zitten in het in stand houden van je netwerk? Axians deelt in deze sessie ervaringen over hoe een ‘as-a-service’ oplossing jou in staat stelt te blijven innoveren.

Sprekers: Arnoud Bakker – Solution Architect en Troy de Backer – Innovation Lead.

Sessie 2. Digitale transformatie in de haven van Rotterdam
Het Havenbedrijf Rotterdam is verantwoordelijk voor de veilige en efficiënte afhandeling van schepen en duurzame ontwikkeling van het havengebied. Met het Smart Infrastructure programma transformeert Rotterdam momenteel van een fysieke naar een digitale haven. Het doel is dat schepen in 2030 autonoom de haven in en uit kunnen varen.
De eerste IoT-toepassing dat in gebruik is genomen is de hydro/meteo-applicatie. Dit betekent een volgende stap in digitale standaardisatie, efficiëntie en security voor de Rotterdamse haven. Via een uitgebreid edge netwerk van sensoren en een AI engine levert het systeem accurate en actuele water- (hydro) en weergegevens (meteo) voor met name scheepsverkeersplanning en -management. In deze presentatie neemt Axians je mee in de transformatie van een fysieke naar een digitale haven.

Spreker: Raymond Janssen – Sales Operations Manager


Vosko
Sessie 1. Veiligheid voor alles, maar hoe moet dat precies?
Het belang van beveiliging van informatie neemt handoverhand toe. We worden steeds afhankelijker van digitale informatie, organisaties kunnen niet meer zonder. De digitalisering zorgt voor steeds complexere infrastructuren. Want we hebben het niet alleen meer over onze infrastructuur binnen onze organisatie, on-premise, maar ook daarbuiten. De infrastructuur verplaatst zich ook naar cloud waarbij we onderscheid maken tussen Iaas, PaaS en SaaS. De architectuur, zowel van infrastructuur en beveiliging, moet zich aanpassen aan deze trend. De traditionele ontwerpen voorzien niet in wat noodzakelijk is. Welke methodiek moeten we nu gebruiken?

Spreker: Jan Dirk van Hemmen – Security Consultant

Sessie 2. Vosko maakt digitaal examineren mogelijk met Cisco Dual 5GHz
De vraag lijkt zo eenvoudig: ‘een draadloos netwerk installeren in een sporthal, zodat ongeveer 350 studenten er examen kunnen doen’. De Radboud Universiteit heeft behoefte aan een omgeving waarin op grote schaal examens zijn af te nemen. Maar uiteindelijk blijkt het te gaan om 500 plekken. Vosko is gevraagd het project te ondersteunen. Een zoektocht naar de grens van wat technisch mogelijk is.

Spreker: Arjan Kievits – Technisch consultant Wireless


Telindus
Sessie 1 + Sessie 2. De noodzaak van beveiliging op DNS niveau
Wist u dat alle cyberaanvallen zoals ransomware en phising gebruik maken van DNS? Het is noodzakelijk om uw organisatie tegen deze aanvallen te beschermen. Inzicht hebben in wat er in uw netwerk gebeurt is van essentieel belang om uw applicaties en data goed te beschermen. Ron Hehemann bespreekt tijdens deze sessie hoe u security kunt waarborgen zonder afbreuk te doen aan de snelheid en flexibiliteit van uw bedrijfsvoering. Daarnaast krijgt u via een live demo te zien hoe u binnen 10 minuten uw securitybeleid optimaliseert en inregelt voor elk apparaat, overal en altijd.

Spreker: Ron Hehemann – Security Consultant


Dimension Data
Sessie 1. Hoe Threat Detection Services zorgen voor meer en sneller inzicht in incidenten – Case study
In deze case study bespreken we een Global Enterprise die een multi-vendor-omgeving heeft met o.a. Cisco, Palo Alto en Blue Coat. Door een gebrek aan zichtbaarheid en een tekort aan kennis en vaardigheden duurde het te lang voordat incidenten werden opgespoord.
Threat Detection services zijn uitgerold bij deze klant. Door middel van correlatie, advanced analytics, machine learning en threat intelligence, is er meer en sneller inzicht in incidenten die optreden. Bij Threat Detection draait het ook om innovatieve detectiemethoden. Bij deze klant wordt Botnet Predictie ingezet om in een vroeg stadium eventuele infecties op te sporen en te blokkeren.

Spreker: Charles Bovy – Director MSS presales EMEA & Regional Lead Benelux bij NTT Security

Sessie 2. Manage Centre: beheer uw operationele (multi-vendor) IT vanuit één enkele grafische interface
Hoe managet u uw steeds complexer wordende operationele IT-omgeving? Hybrid IT, cloud-, een multi-vendor infrastructuur beheerd door diverse providers, vanuit de bedrijfsvoering gedreven applicaties die de IT gaan aansturen… Hoe afhankelijker uw organisatie van technologie wordt, des te belangrijker wordt het om real time overzicht en controle te houden over uw IT-service operatie.
In deze presentatie laten wij u zien hoe u met het door Dimension Data ontwikkelde Manage Centre onmiddellijk prioriteiten kunt stellen en kunt bepalen op welke kritische punten u zich moet focussen binnen uw multi-vendor omgeving. Manage Centre is een integraal onderdeel van de Managed Services van Dimension Data.

Spreker: Marcel de Goede – Client Success Manager


KPN
Sessie 1 + 2. KPN Global SD-WAN – The Agile Global Network
Artificial intelligence, chatbots. Digitale transformatie is disruptive. Het vraagt om nieuwe technologieën, communicatiekanalen en business modellen. De verwachtingen van klanten veranderen daarbij ook in een rap tempo. Om in deze dynamische omgeving te kunnen overleven én verder te kunnen groeien, is het noodzakelijk dat uw organisatie over kenmerken beschikt als doortastendheid en een snel aanpassingsvermogen. Niet alleen de business, maar ook de netwerk infrastructuur van uw organisatie moet deze eigenschappen hebben.
Naar aanleiding van deze achtergrond heeft KPN een heel nieuw tijdperk van Wide Area Networks (WAN) aangekondigd, met een aanbod dat onovertroffen flexibliteit biedt.


Avit
Sessie 1 + 2. Network Asset Compliance Center software (NACC)
How to manage the lifecycle of thousands of network assets?
Be compliant, Be secure, use NACC

Avit’s Network Asset Compliance Center (NACC) geeft diepgaand inzicht in het netwerk van uw organisatie. Welke netwerkapparatuur in gebruik is, op welke plek de apparatuur staat, wat de software- en security status ervan is en of er contractueel nog support wordt verleend. Die informatie geeft het inzicht om te kunnen bepalen wanneer welke apparatuur vervangen moet worden (life cycle management), welke beheeractiviteiten nog nodig zijn – zoals te installeren software-updates – en of er security issues zijn die direct aandacht nodig hebben.
NACC verzamelt deze informatie automatisch en geeft real-time inzicht. Het is volledig te integreren met uw IT service management platform, zodat de uitkomsten automatisch in uw ITSM applicatie naar boven komen als gerichte uit te voeren actiepunten. Met als resultaat: optimale netwerkbeschikbaarheid en continuïteit van de business.

Spreker: Eric Sanders – Product Manager NACC bij Avit


Simac

Sessie 1. Een open platform als fundament voor ontwikkeling van zorgdomotica en -alarmering.

Binnen de zorgdomotica en -alarmering zien we een sterke ontwikkeling naar IP gebaseerde oplossingen. Waar voorheen gezocht werd naar één vendor die deze functies end-to-end kon realiseren, zien we nu de uitdaging om verschillende innovatieve producten middels een centraal platform samen te smeden tot een geheel, gebaseerd op open standaarden. Simac vertelt hoe zij dit als System Integrator realiseren gebaseerd op de producten van IQ Messenger en Cisco Meraki. Hiermee maakt Simac veilig en zelfstandig wonen in de zorg mogelijk.

Spreker: Paul Merkx. Paul is al ruim 25 jaar werkzaam bij Simac en heeft zich vanuit het vakgebied networking ontwikkelt naar een specialisme op het gebied van zorgdomotica.


Verizon

Sessie 1. Zorg voor de flexibiliteit die uw business nodig heeft

Maak kennis met het netwerk van de toekomst. Met de global Virtual Network Services van Verizon kunt u de oude, arbeidsintensieve, traag in te zetten en hardware-rijke connectiviteit achter u laten. In plaats daarvan kunt u flexibel, veilig en snel uw eindgebruikers interconnecteren met applicaties over de hele wereld. Verizon is een van de eerste providers die een wereldwijde uitrol van haar SDN gebaseerde netwerkplatform heeft gerealiseerd en heeft daarmee een unieke propositie die aansluit bij de wensen en eisen van uw business.

Spreker: Wessel Blom – Head of Solutions Architecting Benelux

Sessie 2. Future Proofing Cyber Security (English session)

Enterprise security is becoming more dynamic and complex with connected devices, new services and new technologies. In this dynamic environment, It is important to have a mature, scalable, contextual security model.


SLTN

Sessie 1. Networking as a Service “The SLTN way”

Wereldwijd staat Nederlands op 6e plek qua dekking van mobiele (4g) dataverbindingen. Het is daarom ook heel logisch dat u zich zult afvragen “Is een netwerk of verbinding nou zou bijzonder?”
Meestal realiseren wij ons pas in het buitenland, als we afhankelijk zijn van draadloze WiFi netwerken, dat een verbinding niet vanzelfsprekend is als de levering hiervan afhangt van een aantal overbelaste access points die zijn opgehangen. Voor zakelijke gebruikers, die van verbinding afhankelijk zijn om te kunnen werken, zou het daarom niet uit moeten maken wie of wat de verbinding, connectie of dienst levert, zolang deze maar altijd en overal werkt! Om die reden heeft SLTN “Networking as a Service” ontwikkeld op basis van Cisco Meraki en geeft haar klanten daarmee de regie waardoor zij zich kunnen focussen op de business. En indien gewenst kunnen zij de techniek met eenvoud beheren. In slechts 25 minuten ontdekt u hoe uw organisatie op pay-per-use basis altijd en overal verbonden kan zijn!

Sessie 2. Een WiFi netwerk uitrollen, een kind kon de was doen, maar een goede voorbereiding was het halve werk!

Tijdens deze sessie zal SLTN, Meraki Partner of the Year, een case presenteren waarbij de uitdagingen van de klant rondom logistiek, technische kennis en stabiliteit in de voorbereiding overwonnen moesten worden. Vanuit Nederland is een internationaal netwerk ontworpen, getest en vooraf geconfigureerd verscheept naar 30 locaties verspreid over Europa, de Verenigde Staten en een aantal exotische locaties. Hierdoor konden de componenten op locatie door een elektricien of medewerker zonder enige IT kennis worden aangesloten en was het netwerk veelal binnen één uur operationeel. Dit is natuurlijk een redelijk extreem geval, maar toont aan waarom SLTN vertrouwd op Cisco Meraki als preferred supplier en waarom zij deze case graag met u delen!

Spreker: Tim van Althuis – Networking and Security

Verplaatsen / pauze

13:30 - 13:45

 

 

 

 

 

Cisco Breakouts: Intent Based Networking Everywhere, Security, SD-WAN en Cisco Meraki

Stel hier zelf uw ideale programma samen.
13:45 - 15:35

Track 1. Intent Based Networking Everywhere
Sessie 1: IT Efficiency through automating network operation tasks – DNA Automation –– Steven Heinsius & Ronald van Kleunen
In deze sessie richten we ons op hoe Cisco DNA u kan helpen in het realiseren van IT-efficiëntie door inzet van Intent Based Networking principes. We zoomen in op de organisatorische impact en Cisco’s automatisering van netwerk operations middels Software Defined Access.

Sessie 2: Securing the network from within – DNA Security – Bart Jan Menkveld – DNA Security Specialist
Deze sessie legt u uit hoe het netwerk een actief strategisch onderdeel gaat vormen van uw security architectuur. Onderwerpen zoals het ‘Network as a Sensor & Enforcer’, Micro Segmentation en Encrypted Traffic Analytics zullen de revue passeren.

Sessie 3: Assuring the user experience or analyze & act! – DNA Assurance – Steven Heinsius & Nigel van den Burg – DNA Specialist
Het focussen op de eXperience van gebruikers is een principe dat door steeds meer organisaties als uitgangspunt wordt gehanteerd. Giarte spreekt zelfs over de XLA ipv de SLA waar ICT dienstverlening om zou moeten draaien. Maar hoe kunt u een situatie laten ontstaan waarin u de gebruikerservaring van het netwerk kunt managen – en dus garanderen? Deze sessie geeft u inzicht middels en uitleg en demo in de kracht van Cisco DNA Assurance.

Track 2. Security: Protect, detect and respond. The Security platform in the Digital Transformation
Voorkom breaches, zorg voor een goede zichtbaarheid om bedreigingen snel te detecteren en te stoppen en automatiseer uw netwerk- en beveiligingsactiviteiten om tijd te besparen en slimmer te werken.

Sessie 1: The new perimeter defense – Threat-centric firewalls –– Rik Chorus – Security Specialist
In een Zero Trust/ Beyond Corp security architectuur zien we de traditionele rol van de firewall sterk veranderen. Denk alleen al aan automatische segmentatie binnen het netwerk, encrypted verkeer, mobiele gebruikers en (IoT-)apparaten. De firewall krijgt een sleutelrol bij het verzamelen van informatie voor het SOC en uw Incident Responders.

Sessie 2: The most common threat vector – Email Security – Marco Roeffen – Security Specialist
Terwijl e-mailcommunicatie nog steeds de meest gebruikte aanval is door cybercriminelen, zijn veel organisaties niet volledig op de hoogte van het goed beveiligen van de (cloud)e-mailomgeving. Leer over DANE en DMARC en hoe deze nieuwe beveiligingsmethodes uw organisatie optimaal kunnen beschermen tegen phishing aanvallen.

Sessie 3: The hunt is on! Threat investigation and response – Aigerim Issabayeva – Security Specialist (Engelse sessie)
In één oogopslag kunnen zien of nieuwe malware of ransomware in uw organisatie actief is? Cisco Threat Response automatiseert integraties tussen geselecteerde Cisco Security-producten en versnelt belangrijke beveiligingsoperaties zoals detectie, onderzoek en herstel.

Track 3. Re-inventing the WAN
Maak in deze sessie kennis met een veelomvattende SD-WAN oplossing die alleen Cisco kan bieden. Als leider in zowel SD-WAN als netwerkbeveiliging, integreert Cisco een volledige beveiligingsstack en een zeer veilige SD-WAN fabric met de meeste flexibiliteit, van branchelocatie tot cloud-edge.

Sessie 1: “The inventor of the WAN, re-invents the WAN” – Ernest Pronk & Fred Rabouw
Deze sessie laat u de noodzaak voor een nieuwe WAN strategie zien. (inclusief korte demo).

Sessie 2: Assuring a successful Cloud strategy with SD-WAN – accelerate your Cloud apps. Mike Betz (EMEAR Director Cisco SD-WAN)
Deze sessie geeft u inzicht in hoe u een succesvolle cloud transitie kunt ondersteunen vanuit het netwerk. Garanties en Analytics zijn in deze sessie het uitgangspunt.

Sessie 3: Securing SD-WAN – Christopher van der Made (Security Specialist) & Vincent Jansen (Security Sales Specialist)
Terwijl u uw WAN opnieuw ontwerpt, hebt u een consistente beveiliging nodig tussen verschillende vestigingen, clouds en gebruikers.

Track 4. Cisco Meraki – Technology that simply works!
Neem deel aan tenminste twee sessies en kom in aanmerking voor een gratis access point!

• Sessie 1: Simplify networking, Meraki as a platform – Rens Verheijde
Maak kennis met de kracht van het Meraki platform en zie wat “Symplify” betekent volgens Meraki. U zult zien dat de kracht van cloud, de oneindige innovatie en de end-to-end visibiliteit u “Technology that
simply works” kan brengen.

Sessie 2: Simplify Secure SDWAN with MX – Dirk Muytjens
SDWAN is top of mind voor nagenoeg iedereen. In deze sessie ziet u waarom Meraki veruit de grootste installbase ter wereld heeft. In deze sessie leert u hoe Meraki middels zero touch deployment een schaalbaar en veilig SDWAN kunt realiseren.

• Sessie 3: Simplify Security with Meraki, the power of Cloud! – Bas Bannink
Cloud is onveilig? In deze sessie laten we u juist zien dat cloud misschien wel veilig is! Laat u overtuigen door te ervaren wat de kracht van de Meraki cloud is alsmede hoe eenvoudig het is om bestaande security oplossingen te integreren met het platform. Want security is alleen effectief wanneer we het samen doen!

Verplaatsen / pauze

15:35 - 16:00

 

Wrap-up

16:00 - 16:15

Gastspreker

16:15 - 16:45

Een vrolijke, welbekende spreker aan het einde van deze inspirerende dag!
Martijn Koning is geboren in Zwolle in 1978. Stand-up comedy begint voor Martijn in 2004 bij het Comedy Café. Nog datzelfde jaar weet hij de finale te bereiken van de Culture Comedy Award. Martijn laat het publiek duizelen van zijn ideeën, zijn hersenspinsels, zijn gedachtekronkels. In 2006 weet hij toe te treden tot Comedytrain en speelt vervolgens wekelijks in Toomler. Hij ontwikkelt zich als schrijver en weet actualiteit perfect in zijn verhalen te verwerken. Bekend van onder andere Dit Was Het Nieuws waar hij teksten voor schreef en waar hij in 2015/2016 teamcaptain was, RTL Late Night waar hij Marieke Elsinga verving, Celebrity Stand-Up bij Comedy Central, het TV-programma Beste Kijkers en eind juni van dit jaar staat hij met Ali B, Najib Amhali en Roue Verveer in het Ziggo Dome met Gabbers RTL.

Netwerkborrel

16:45 - 17:30

Onder het genot van een drankje en een hapje is er voldoende gelegenheid te netwerken, ter afsluiting van deze fantastische dag!

 

 

 

 

 

 

LOCATIE

Rijtuigenloods

Piet Mondriaanplein 61
3812 GZ Amersfoort
Tel: 088 000 1570

CONTACT

Cisco

Haarlerbergweg 17 -19
1089 CH Amsterdam
Tel: +31 20 357 3669